Kategorier
Nätverket

Nätverket idag och vart ska vi?

Hej alla Beteendevetare!

För sex år var vi i Nätverket för beteendevetare med och bidrog till konferensen Rekrytering och validering

Vad hände sen?

Den våren förändrades dock livet och olika saker hände för oss som var engagerade i nätverkets styrelse. Detta ledde till att vi la ner själva föreningen. Nätverket i sig lever dock kvar på olika sätt.

I mångt och mycket är det vår Facebookgrupp som är den stora behållningen. Vi är mer än 4200 medlemmar där och ca 1500 av dessa är aktiva. Genom att skriva inlägg, läsa och kommentera eller klicka på länkar.

Min känsla att vi skulle kunna vara mer än en grupp på Facebook består. Jag har bara inte drivet i mig att ta tag i det just nu. Vet att det finns en hel del frågor där vi beteendevetare behöver komma samman och försöka hitta nya vägar fram.

Vad kan vi i nätverket göra?

Exempelvis hur vi marknadsför vår profession och kompetens i olika kategorier. Inom vissa fält är vi rätt bra etablerade, medan vi har svårare att få bidra i andra. Särskilt i konkurrens med andra yrkesgrupper som är mer legitima och etablerade så att säga.

Sen det här med att tänka utanför boxen. Såg en annons idag där de efterfrågar kompetensen att hitta strategier att förändra människor beteende när det kommer till hållbarhetsfrågor. Väldigt spännande.

Kontakta oss

Om det finns personer där ute som har driv och intresse att driva frågor åt oss i nätverket så går det jättebra. Kontakta mig på info@beteendevetarna.se så kan vi ta en diskussion om möjliga vägar framåt.

Tills vidare så kommer jag fortsätta att promota vår Facebookgrupp och vara aktiv på LinkedIn för att se vad som sker. Om något nytt dyker upp kommer jag att uppdatera er via våra kanaler.

Hoppas detta ger lite insyn i vad som skett med styrelsen och så. Vi ville mycket men det var svårare att genomföra än vad vi tänkte oss.