Kategorier
Evenemang Nyheter

Rekrytering och validering – Årlig mötesplats

Äntligen kommer vår årliga mötesplats, Rekrytering & Validering, dra igång för första gången på Norra Latin i Stockholm, 10-11 maj 2017.

Här kommer du få utvecklas inom ditt yrkesområde, lyssna på sakkunniga talare och utbyta erfarenheter med branschkollegor.

Tillsammans har Hexanova Academy, Akademikerförbundet SSR och Nätverket för beteendevetare utvecklat programmet för att du som deltagare skall få ett så relevant och aktuellt program som möjligt.

Utdrag från programmet:

 • Regeringens syn på framtidens valideringsarbete – Elin Landell, kanslichef på Valideringsdelegationen.
 • Employer Branding om hur vi attraherar de allra bästa – Keith Sivenbring, konsult i kommunikation och ledarskap vid Arnqvist & Sivenbring AB.
 • Paneldebatt om hur vi ska använda samhällets dolda resurser.

Med rabattkoden ”Nätverket för beteendevetare”  får ni medlemmar gå på konferensen för 4 790 kr (ordinarie pris 5 990 kr). Biljetten innefattar hela konferensprogrammet på två dagar med seminarier, luncher, fika och nätverkande. Dessutom ingår banketten med prisutdelning och underhållning.

Läs mer om programmet och boka din plats idag!

http://rekryteringochvalidering.hexanovaacademy.se/

Kategorier
Evenemang Nyheter

Beteende & folkhälsa – årlig mötesplats för beteendevetare

Äntligen har vi Beteendevetare fått en egen årlig mötesplats! Beteende & Folkhälsa kommer dra igång första gången på Norra Latin i Stockholm, 10-11 maj 2017.

Här kommer du få utvecklas inom ditt yrkesområde, lyssna på sakkunniga talare och utbyta erfarenheter med branschkollegor.

Tillsammans har Hexanova Academy, Akademikerförbundet SSR, Svensk förening för folkhälsa och Nätverket för beteendevetare utvecklat programmet för att du som deltagare skall få ett så relevant och aktuellt program som möjligt.

Utdrag från programmet:

 • Paneldebatt om välfärd och jämlik hälsa.
 • Kerstin Evelius, regeringens samordnare på området psykisk hälsa, kommer att prata om sjukvård i ett folkhälsoperspektiv.
 • Lena Skogholm, beteendevetare och författare till succéboken Bemötandekoden, håller i en föreläsning om konsten att ge bemötande i världsklass med hjälp av hjärnforskning.

Med rabattkoden ”Nätverket för beteendevetare”  får ni medlemmar gå på konferensen för 4 790 kr (ordinarie pris 5 990 kr). Biljetten innefattar hela konferensprogrammet på två dagar med seminarier, luncher, fika och nätverkande. Dessutom ingår banketten med prisutdelning och underhållning.

Läs mer om programmet och boka din plats idag!

http://beteendeochfolkhalsa.hexanovaacademy.se/

Kategorier
Nyheter

Årets beteendevetare

På konferensen ”Beteende och Folkhälsa” 10-11 maj kommer det att delas ut pris till årets beteendevetare. Nominera gärna en lämplig kandidat som du tycker har bidragit till att utveckla det beteendevetenskapliga området.

Vore verkligen jättekul om vi tillsammans kunde uppmärksamma en person som förtjänar att kallas årets beteendevetare.

Mer info om utmärkelsen och var en kan nominera finns här: http://beteendeochfolkhalsa.hexanovaacademy.se/arets-beteendevetare/

Kategorier
Nyheter

Kallelse till årsmöte

Hej!

Nu är det dags att välja en ny styrelse till Nätverket för beteendevetare. Intresserad av en fantastisk möjlighet att få vara med och driva beteendevetarnas största nätverk i Sverige?

Nominera dig själv eller någon du känner. Du kan söka vilken post du vill för att göra det som du brinner för inom beteendevetenskap. Det är en rolig möjlighet att få en inblick i hur vi samarbetar med näringslivet, utbildningsväsen och offentlig sektor, samt utvecklar en förening på nästan 2 000 medlemmar. Du får stabilt stöd av oss tidigare styrelsemedlemmar. Vi ses en gång per månad och arbetar tillsammans för att driva vidare aktuella frågor.

Du kan välja mellan flera poster, men det lättaste är om du nominerar dig eller någon annan som ledamot och sedan formar posten utifrån dina egna intressen.

Årsmötet hålls den 30:e Mars, kl 18.00 (vi återkommer med lokal, men det blir centralt i Stockholm).

Kom och mingla med oss, ät lite god fika, delta i röstande och träffa andra beteendevetare. Nomineringar skickas till Luthardt.felix@gmail.com. I ditt mejl ska du berätta lite kort om dig själv och din bakgrund, varför du vill sitta i styrelsen samt vilket intresseområde som just du brinner för!

Vi ses den 30e!

Kallelse med dagordning finner du om du klickar på länken.

Kategorier
Nyheter

Bli mentor åt en beteendevetare!

Nu söker vi Dig som vill bli mentor åt någon av våra sju beteendevetare/blivande beteendevetare!
Har du erfarenhet inom något av de områden som beskrivs nedan? Då är du en av de mentorer som vi efterfrågar. Välkommen in med din ansökan!

 1.

Intresseområde:
Chefskap/ledarskap/eget företagande

Ort:
Stockholm/flexibel

Efterfrågar:
En erfaren mentor inom chefskap/ledarskap/eget företagande. Vill diskutera erfarenheter, möjligheter, etcetera.

2.

Intresseområde:
Ledarskap/organisationsutveckling/coachning/utbildning

Ort:
Stockholm/Eskilstuna

Efterfrågar:
En mentor att kunna bolla tankar och idéer med om utbildning, vägval och kommande karriärsmöjligheter. En mentor som inte alltid behöver ha svaret. En person att fritt kunna prata om tankar och funderingar med.

3.

Intresseområde:
Kurator, HR, Livscoach eller arbete med ungdomar.

Ort:
Stockholm

Efterfrågar:
En mentor som kan vara ett bollplank och vara öppen för nya tankar.

4.

Intresseområde:
Rättsväsendet, polis, kriminolog

Ort:
Göteborg

Efterfrågar:
En engagerad, erfaren, ödmjuk mentor för att vidga vyer, få inspiration och vägledning i karriären.

 
5.

Intresseområde:
Behandling (exempelvis ätstörning)

Ort:
Stockholm

Efterfrågar:
En mentor gärna med erfarenhet inom behandling och motiverande samtal. Bakgrund inom behandling av ungdomar är ett plus. Önskvärt är så många fysiska träffar som möjligt.

6.

Intresseområde:
Arbetsrättsfrågor och/eller personalfrågor.

Ort:
Stockholm

Efterfrågar:
En mentor för att kunna dels bolla ideér och få djupare kunskaper i ämnet. Undrar angående de krav som ställs och efterfrågar eventuellt stöd/hjälp när det är dags att kliva ut på arbetsmarknaden. Ser gärna ett fortlöpande mentorskap. Värdesätter bra kommunikation och samspel.

7.

Intresseområde:
Organisationsutveckling och förändringsarbete

Ort:
Uppsala

Efterfrågar:
En mentor som arbetar med organisationsutveckling och förändringsarbete och som gärna har gjort det ett tag, så att lärdom, inspiration, tips och råd kan utbytas/erfaras. (Både gällande utbildningar och ingångar på arbetsmarknaden),
Krishantering,
Utbildning
, Stöd till medarbetare och chefer Fackligt arbete
, HR.

Anmäl ditt intresse här!

Kategorier
Nyheter

Vill du ha en mentor, se hit!

21599637476_a26e3b9bdc

Vill du ha en mentor? Nu öppnar vi för att ta emot anmälningar till mentorskapsprogrammet – för dig som är beteendevetare. Mentorskapsprogrammet ger dig möjlighet att utvecklas som beteendevetare tillsammans med en mentor, som är verksam inom eller har anknytning till det beteendevetenskapliga området. Välkommen med din anmälan!

Läs mer om programmet och hur du ansöker

  photo credit: CERDEC e-Mentoring Program via photopin (license)

Kategorier
Nyheter

Välkommen till föreningen Nätverket för beteendevetare!

Igår var det så dags för oss att ha vårt allra första årsmöte och välja en styrelse som ska arbeta med frågor kopplade till beteendevetare. Vi började kvällen med lite gott och småminglande och efter ca 25 minuter så satte vi igång själva årsmötet. Vi var rätt effektiva och efter ca 50 minuter så var det klart vilka som kommer att arbeta med att främja beteendevetare i vår styrelse det kommande verksamhetsåret. Handlingarna från mötet kommer publiceras här på hemsidan så snart de är klara.

Grattis nätverket för beteendevetare till en officiell första styrelse och förening!

Styrelsen är numer följande:

12802957_10156453184610012_9045041707045926289_n

Från vänster Ledamot Viktor Marklund, Madicken Hagström, Ewelyn Larsson, Kassör: Karina Loyko, Ordförande: Michael Eriksson, Ledamot Denise Berglind, Paulina Gunnardo och Annika Carlsson (ej på plats).

Stort grattis till oss och er, nu är vi igång på riktigt och ämnar att förändra, stödja och förstärka vår roll ute på arbetsmarknaden. Vi ses där ute beteendevetare! Tveka inte att vända er till oss vid frågor eller funderingar.

Kategorier
Evenemang Nyheter

Årsmöte Nätverket för beteendevetare

Vi i arbetsgruppen vill härmed bjuda in er i nätverket till vårt allra första årsmöte satt till 10 mars 2016, på Scandic Anglais i Stockholm.

Det kommer att bli en trevlig kväll som delas upp på att rösta fram styrelsen och sedan mingel, AW och lite käk i samband med det. Ta chansen och träffa oss, ta del av vad som händer i nätverket och gör din röst hörd. Träffa även fackförbundet SSR och ställ frågor till deras representanter.

Anmäl ditt intresse på info@beteendevetarna.se så vi vet hur många som kommer.

Vi letar nu efter beteendevetare som vill sitta i styrelsen för Nätverket för Beteendevetare!

Det här är ett utmärkt tillfälle för dig som brinner för vår profession och yrkesgrupp, samt vill göra din röst hörd. En strålande merit att lägga till på Cv:t och en trevlig arbetsgrupp är vad du får på köpet. Vi sitter stationerade i Stockholm, men du kan komma från alla hörn i landet, vi löser det!

Om du inte ser en post som tilltalar dig så tar vi gärna emot innovativa förslag. Vi i arbetsgruppen är ett glatt gäng som gärna tar emot förslag och formar styrelsen därefter.

Du behöver inte ha erfarenhet av styrelsearbete, endast brinna för beteendevetenskap och vad man kan göra med vår titel och utbildning.

Om du är intresserad, mejla ditt namn eller nominera någon på info@beteendevetarna.se

Ordförande:
Övergripande ansvar för hela organisationen, ansiktet utåt i officiella sammanhang. Firmatecknare.

Kassör:
Ansvar för löpande hantering av utgifter, medlemsavgifter, budget och bokslut. Firmatecknare.

Marknadsansvarig/eventsamordnare:
Bland annat ansvara för olika event, till exempel planera och genomföra After works, mingel med mera. Ansvara för de kanaler som vi använder så som Facebook, Twitter, LinkedIn, hemsida.

Arbetsmarknadsansvarig:
Anordna aktiviteter som CV-workshops och dylikt. Samarbeta med utbildningsutskottet när det kommer till praktiksamordning samt mentorskap. Knyta kontakter mellan nätverket och arbetsmarknaden.

Utbildningsansvarig:
Planera och genomföra föreläsningar inom områden intressanta för beteendevetare. Samarbeta med arbetsmarknadsutskottet när det kommer till praktiksamordning samt mentorskap. Ha kontakt med studentföreningar och samarbeta med dessa.

Ledamot x 2:
Du vill vara med och påverka, men ser inte dig själv i en specifik roll. Du är en person som vill koordinera, hjälpa till och vara med där det behövs.

Årsmötet hålls i Stockholm den 10/03, 18.30 på Scandic Anglais i samarbete med Akademikerförbundet SSR.

Vi ser fram emot att ser er där, och har förväntningar på en trevlig AW efteråt!

Gå med i Facebookevenemanget för årsmötet och Facebookgruppen för nätverket

Kategorier
Nyheter

Vilken nytta har beteendevetare av LinkedIn?

linkedin

Ett sätt att marknadsföra sig ute på arbetsmarknaden är ju att använda digitala medier som LinkedIn. Kanske har du ett konto eller så har du det inte. Kanske har du funderat på hur det kan vara till nytta ur en beteendevetares perspektiv? Detta är något som vi har funderat på och som även kommit upp när vi pratat med beteendevetare ute i vårt nätverk.

Såhär tänker vi när det kommer till LinkedIn: Det kanske inte är så troligt att du blir headhuntad på LinkedIn som personer i andra yrkeskategorier blir, men det finns andra sätt att använda det till sin fördel och ha nytta av det.

 • Använd LinkedIn för att kartlägga vad det finns för företag och organisationer som anställer beteendevetare. Följ dessa och även personer som arbetar där för att få info om lediga tjänster eller andra tips av intresse i ditt flöde.
 • Följ andra beteendevetare som finns på LinkedIn för att få en bild av vad en beteendevetare kan arbeta med. Detta tips är främst för de beteendevetare som är studenter eller som inte kommit fram till vad de vill jobba med och som därmed söker inspiration. Sök i vår grupp efter intressanta personer.
 • Om du har en lite mer okonventionell idé av vad du vill göra med din utbildning ute på arbetsmarknaden så kan du leta samarbetspartners till olika projekt på LinkedIn.
 • Använd det kontaktnät som sidan faktiskt ger tillgång till på alla sätt du kan komma på.
 • Självklart finns det en hel del som gör att det kanske inte är så relevant för dig som person att vara med och ha ett konto, men då vet du förmodligen redan vad du vill och har det jobb som du drömt om. Då kan vi bara gratulera dig.

Har ni fler idéer och tips eller kanske egna erfarenheter på vad en beteendevetare kan använda LinkedIn till, kommentera gärna och dela med dig.

Kategorier
Nyheter

Mingel med studenter i Västerås

12319408_10153148845132793_1014813877_n
Karina och Michael berättar om nätverket. Fotograf Madicken Hagström.

 

Den 2/12 så åkte tre medlemmar från arbetsgruppen iväg och hade mingel med tillhörande informations- och frågestund hos linjeföreningen för beteendevetare Beware i Västerås. Även fackförbunden Akademikerförbundet SSR och Vision var där och informerade om sina verksamheter.

Vi tre som åkte har alla varit studenter på Mälardalens högskola och aktiva inom linjeföreningen och gjort den resa som de som kom och lyssnade på oss gör just nu. Därför var det kul att få höra vad de hade för funderingar och se om det var ungefär som det var för oss. Det var en trevlig kväll med bra dialog och god fika. Vi vill tacka er som kom och vi hoppas att ni känner att det gav något.

Vi kommer fortsätta att samarbeta med Beware och ha liknande träffar i framtiden, med olika teman som är av intresse. Så ni som inte kunde närvara, håll utkik!